Datum

27 oktober 2012 10:00

Accommodatie

Onbekend

Op doelsaldo stond de E3 al eerste van de poule, maar vandaag (zaterdag 27 oktober 2012) moesten de jongens van de jarige coach die plek waarmaken tijdens de ontmoeting met de nummer 2: WMC uit Heerhugowaard.

Ons blauw-wit en WMC’s lichtblauw kwamen te veel overeen volgens de scheidsrechter, dus trokken de spelers van de E3 het oude rood-gele shirt aan over hun normale tenue. Aangezien het kwik de vijf graden nauwelijks bereikte, was dat geen straf voor Sem, Daan, Mons, Frank, Bram, Louis, Dion en Olivier. Sterker nog, ze waren zo snel warm gelopen dat Daan al binnen een paar minuten de bal mooi aannam en de openingstreffer scoorde.

De wedstrijd bleef echter spannend. Een aantal tegenstanders was beduidend groter dan menig E3’tje en ook hadden wij slechts één wissel tegen vier wissels bij de tegenpartij. We waren dan ook blij dat Sem weer meespeelde na een langdurige afwezigheid wegens een knie-infectie.

Nadat Daan ook de 0-2 op zijn conto had geschreven, ging de scheidsrechter wat feller fluiten. Hij waarschuwde Duinrand S een aantal malen voor ‘handen tegen de rug’ en verkeerde aanwijzingen roepen. Eén speler kreeg zelfs de laatste waarschuwing voordat hij een 5-minutenstraf zou krijgen. Gelukkig luisterden alle spelers keurig, zoals het hoort, naar de arbiter en hoefde de straf niet ten uitvoer gebracht te worden. Voor de rust kwamen er nog twee doelpunten bij en zo gingen we met een comfortabele 0-4 aan de limonade.

Terwijl het gras aan de Smeerlaan geteisterd werd door hagel, begonnen wij in een waterig zonnetje aan de tweede helft. Keeper Olivier kreeg meteen te maken met een tegenaanval, maar wist de bal goed vast te klemmen en schoot vervolgens ver uit. Een paar tellen later was de stand 0-5. Daarna werden de passes wat minder secuur en korter, want de vermoeidheid begon toe te slaan. Hoewel het hele team bleef vechten, werd Olivier toch twee maal verrast door een lob van een doorgebroken WMC’er.  Het derde tegendoelpunt deed de Heerhugowaarders smaken naar meer, maar ook in de blessuretijd konden zij niet meer scoren.

Na een tweede helft van langer dan een half uur was de eindstand 3-5. De jongens waren moe maar heel trots, want zij staan nu dus 3 punten los van de achtervolgers in de poule.