Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Alkmaarsche Boys 5 – Duinrand S 4

15 april 2014 20:45

Op een mooie vroege zondagochtend verzamelen we ons voor de wedstrijd tegen Alkmaarsche Boys. Bart gaf aan dat we 15 man hebben vandaag, slechts een paar afzeggingen waaronder Harold die ter voorbereiding op het competitieslot de marathon van Rotterdam loopt (tijd op moment van schrijven nog niet bekend).
Rond half tien zijn we met 11 man en vlagger Leo op het complex in Alkmaar, tijd voor een bakkie koffie in een mooie nieuwe kantine. Na een goed gesprek met de plaatselijke Jan Nunnink nemen we de opstelling en looplijnen door.

Warm lopen lijkt ons niet nodig met de tropische temperaturen in de kantine maar om kwart voor tien ontbreken nog een aantal spelers (uit Alkmaar) en ook de materiaaltas is er nog niet!! Na wat bellen van regelateur Bart blijkt de tas wel in Alkmaar maar Dick die de tas mee had moeten nemen blijkt in A’dam te zitten. Bart en Leo kunnen de tas wel ophalen en om tien uur komt Bart met de tas de kleedkamer in, ook Michel was onderhand wakker geworden zodat we toch nog een wissel hebben. Waar de andere 3 wissels zijn is tot op dit moment nog steeds onduidelijk!!!!!!! 10 over tien wordt de wedstrijd begonnen onder leiding van een scheidsrechter die nu al aangeeft dat de wedstrijd niet kan uitlopen. Alkmaarsche Boys heeft een klein veld overwicht en speelt wat makkelijker maar wij krijgen toch een paar goede kansen via o.a. Mark die er helaas niet in gaan. Halverwege de 2e helft draait de tegenstander simpel bij linksachter Bums weg en haalt verwoestend uit. Wij kunnen de bal niet lang in de ploeg houden zodat de Boys het veldoverwicht houden en na een foutje van rechtsback Gerard (met kater) wordt de ruststand 2-0. In de rust is iedereen het er over eens dat er meer in zit vandaag (wordt vaker in de rust gezegd) Arno neemt zijn vertrouwde plek op de linksachter plaats in (Bums wordt geslachtofferd) en na de peptalk van Bart gaan we gretig de wei weer in. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen we spelen beter en komen in kansrijke positie om te scoren maar helaas lukt het Mike, Roel en Mark niet om te scoren. Bart kan het niet meer aanzien en gaat vaker mee naar voren en uit een scherpe voorzet van links weet Bart de bal keurig in de verre hoek te knikken, 2-1. We spelen wat feller en dat vindt de tegenstander niet zo leuk Arno heeft het aan de stok met Ali of Achmed welke zich buiten het zicht van de scheids niet onbetuigd laat. Of de scheids wil het niet zien want bij een zuivere hoekschop voor ons geeft hij een achterbal terwijl zelfs de tegenstander aangeeft dat het een hoekschop had moeten zijn. Bart wordt door de spits geprovoceerd en als hij daar verhaal over haalt met een klein duwtje weet de scheids hem met geel en 5 minuten het veld uit te sturen. We weten met 10 man de druk te weerstaan en dan wil Bart het veld weer in maar dan blijkt het geen 5 maar 10 minuten te zijn! Ook dat overleven we en we krijgen kans op kans om gelijk te maken, in de allerlaatste minuut wordt de bal weg geroeid door de tegenstander en Bart vliegt er achteraan om geen tijd te verliezen en kan de bal net niet voor de lijn binnenhouden (dacht hij) en pakt de bal om snel in te gooien, maar dan fluit de scheids???? Wat blijkt Bart maakte hands want de lijn was niet de zijlijn maar de lijn van het 16 meter gebied dus een vrije trap voor Alkmaarsche Boys in de laatste minuut. Duinrand met z’n alle terug en uit de scrimmage komt er een schot op doel maar gelukkig staat Arno goed opgesteld en haalt de bal van de lijn……….. maar wel met zijn handen (ter bescherming) voor zijn gezicht. Hands en dus een penalty volgens de scheids. Alle protesten helpen natuurlijk niets en Jerry die een goede wedstrijd keept kan de bal niet houden en dit betekend 3-1 en einde wedstrijd.