Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Een formidabel C3 wint met 4-3 van koploper st George C1

13 november 2011 16:45

Het strijdplan tegen de ranglijstaanvoerder was duidelijk. Zij 15 uit 5, wij 0 uit 6 en de rode lantaarn daarmee stevig in handen. Vorige week hadden we met een gelijkspel in de beker al een beetje geoefend met de trainingsstof van Helenio Herrera.

Vandaag  was het moment om het geleerde   in de praktijk te brengen:  1- 4 -4– 1  .  Sasha als sweeper, Wesley als eenzame snelle spits. Daartussen een Berlijnse muur.  Een goed plan gedragen door het gehele team.  Om dan te zeggen dat het plan al na 5 minuten geheel in duigen lag kunnen we nauwelijks een understatement noemen.  St George maakte zijn faam waar en scoorde al in de 1e minuut 0-1.  Een paar minuten later viel spits Wesley uit. Daar stonden we dan met onze “briljante” aanpak.  Maar de C3 is inmiddels wel gewend met tegenslagen om te gaan.  We bleven rustig counteren met  de nieuwe spits Ronan en zowaar na 10 minuten hadden we de 1-1 binnen via diezelfde Ronan.  Kort daarna namen we zelfs een 2-1 voorsprong maar de scheids keurde het doelpunt af en gaf ons een strafschop.  Deze werd door  ons op de paal geschoten. De paal van de cornervlag wel  te verstaan.  En opnieuw moest  C3 zien om te  gaan met tegenslagen toen kort daarop st George de 1-2 en vlak voor rust 1-3 maakte.  In de rust  werd een nieuw strijdplan bedacht.  Gewoon ouderwets 4-4-2 met de sweeper  nu naar de spits samen met Mees die ook graag weer wilde doorschuiven.  Bob ging nu ausputzeren en Silvan nam het commando gedeicideerd in handen.   Een wel heel voorspoedig uitpakkende  beslissing.  Een formidabele vrije trap van Sasha bracht de anschliestor. De C3 zette nu alles op alles.  St George liet zien anders dan wij helemaal niet om te kunnen gaan met tegenslagen en onze jongens trokken nu het initiatief  naar zich toe. De gelijkmaker kon niet uitblijven.  Die kwam dan ook.  St George was nu slachtrijp en het tekent de kracht van C3 dat ze het ook afmaakten.  Kort voor tijd maakte Sasha z’n hattrick vol  en kon de C3 z’n eerste zege ooit incasseren.  Tegen de ranglijstaanvoerder, de C1 van st George dus. Die in 1 wedstrijd net zoveel goals om de oren kreeg als in 6 wedstrijden daarvoor bij elkaar opgeteld.  Een geweldige prestatie van deze jongens waarvan er vandaag werkelijk geen een versaagde.  Top mannen!