Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Duinrand S 1 start prima in de 5e klasse

6 oktober 2023 14:30

Na een aantal weken voorbereiding met oefen- en bekerwedstrijden, begon eindelijk de competitie, een treetje lager, in de 5e klasse

onder de bezielende leiding van onze trainer Armand Hoffman.
We spelen dit seizoen in een mooie regionale poule met veel clubs uit de omgeving. De start was tegen Kaagvogels uit Kolhorn. Na een 2-0 ruststand via goals van Jelanie en een penalty van Sieb, werd een 4-0 overwinning behaald. De 2e helft scoorde Sieb opnieuw en gaf onze nieuwe branie Senn Haker een prima assist op de scorende Tommy Pastoor. Met Tommy ging het daarna helaas woensdag in de zaal bij DGAC erg mis, want Tommy brak zijn kuitbeen en ligt er voorlopig een paar maanden uit.

Zondag 1 oktober mochten we meteen weer varen naar Texel om het pittoreske clubje ZDH te bezoeken. Wouter en Michiel lagen een weekje op het Portugese strand en zij mochten dus in de dugout plaats nemen. Er is tot nu sprake van een flinke concurrentie en de trainer kan uit veel goede spelers kiezen. We begonnen in het mooie Den Hoorn wat stroperig en stonden bij rust wat mager met 0-2 voor. De 2e helft ging het tempo omhoog, hetgeen resulteerde in een 0-7 overwinning tegen het moegestreden ZDH. Sieb Tuin was wel de man deze middag met 4 rake kopballen waarvan de laatste echt schitterend met gevoel over de keeper gekopt werd. Daarbij mag ook vermeld worden dat ons nieuwe talent op de linkerflank Jens Brandt prima voorzetten gaf. Sieb scoorde er ook nog 1 met de voeten. Een goal van Senn en een E.D. maakten de 7 compleet. Zo konden we vrolijk met 3 punten de boot op.

Komende zondag gaan we meer tegenstand krijgen uit tegen Berkhout en de week daarop thuis tegen Callantsoog. De titelstrijd is begonnen en we gaan maar voor 1 ding: de 1e plaats!!