Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO19-1 pakt met enig fortuin alsnog de titel

12 januari 2019 16:30

Nadat de thuiswedstrijd tegen Koedijk met 1-2 ongelukkig verloren was gegaan leek het kampioenschap verspeeld.

Maar hoe anders liep het. Koedijk morste opeens  en Duinrand S pakte wel zijn punten. Hierdoor werd een inhaalwedstrijd tegen Limmen JO19-1 toch nog van belang. Begeleider Rob Koole heeft flink moeite moeten doen om in overleg met Limmen tot een speeldatum te komen. De enige mogelijkheid was vandaag. Voorwaarde was dat deze thuiswedstrijd bij Limmen gespeeld zou worden. Nee zeggen was geen optie natuurlijk.

Uit de uitslagen viel af te leiden dat Limmen een moeilijke tegenstander zou zijn. Dat werd bevestigd. Daar kwam nog bij dat spits Sieb de ski's in Winterberg verkoos boven het voetbal.
Posities moesten mede hierdoor anders worden bezet en er was natuurlijk spanning. Dit leidde tot een mindere wedstrijd van onze jongens. Zeker de 1e helft was uitermate slordig en onrustig.Na een ongelukkig moment van keeper Jesper kreeg een Limmen middenvelder de gelegenheid om vanaf 25 meter een mooi gedrukt afstandsschot te produceren dat strak in de hoek verdween.
Door twee keer goed ingrijpen maakte Jesper zijn foutje dubbel en dwars goed. Sterker, op slag van rust werd een voorzet van rechts door Moes goed op waarde geschat en mooi met een boogje tegendraads ingekopt, 1-1. Een afstandsschot van Bas verdween nog in de handen van de Limmen keeper. Maar zo ga je toch anders de kleedkamer in, dan dat het 1-0 was gebleven.
De 2e helft liet een  beter Duinrand S de meegereisde ouders meer genieten. De Limmen verdediging stond nu onder zware druk. Een doelpunt van Duinrand S werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Helaas viel de goal toen opeens aan de andere kant. Een snelle counter leverde de op dat moment onverdiende achterstand op. Duinrand verviel weer in het onrustige spel. Er waren kansen maar helaas ontbrak de scherpte bij Jesper en Bas. Toch viel niet ver voor het einde de 2-2. De bal werd door de verdediging heen gespeeld en nu was Daan wel paraat, 2-2. In de veronderstelling dat Koedijk wel zou winnen van BOL zette Duinrand S nog alles op alles. Maar er was te weinig overleg. Aan de andere kant behoedde keeper Jesper Duinrand S nog voor een nederlaag. Eindstand 2-2 en teleurstelling natuurlijk. Pas in de kleedkamer aangekomen bleek dat Koedijk een 3-0 voorsprong bij rust verkwanselde en BOL toch nog tot 3-3 terug wist te komen. Hierdoor bleef het puntje voorsprong intact en is de JO19-1 toch nog de najaarskampioen geworden! Coach Jan veranderde binnen een seconde van een mopperaar naar een trotse coach. Hij heeft afgelopen week hard gewerkt om de koppies en lijffies op scherp te zetten.
Jongens, Jan en Rob.... Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.