Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

D2 is kampioen!

16 mei 2015 14:30

De tiende en laatste wedstrijd in de 4eklasse voorjaarscompetitie ging zaterdag 16 mei de beslissing brengen voor D2. Uit tegen Koedijk D4, de ploeg op de tweede plek. Winnen was prima en ook een gelijkspel was goed genoeg voor het kampioenschap. Maar ja, een Italiaans gelijkspelletje in de wacht slepen, dat moet je ook maar liggen. De mannen van Clifton en Richard zijn er meer op gebouwd om te jagen op de volle winst. Na een spannende laatste pot kwam onze D2 uiteindelijk op 25 punten, 41 doelpunten voor en 9 tegen. En ja, dan ben je de terechte kampioen. Van harte gefeliciteerd!

De selectie was compleet, alleen Tinus kon er door een langdurige blessure niet bij zijn. Een buslading supporters was het kanaal overgestoken om de jongens te steunen. In het druilerige Koedijk gingen we in een vertrouwde opstelling van start. Al gelijk werd er lekker gecombineerd op het grote kunstgrasveld van Koedijk. Na een paar minuten was 'winger' Mons slimmer en sneller dan zijn directe tegenstander, trok hij op altijd naar binnen en schoot vanaf de rand van de zestien prachtig binnen: 0-1. Mooi begin. Daarna  ging het redelijk gelijk op. Onze jongens wisten steeds wat sneller om te schakelen, de passing van ons middenveld was beter en er is veel snelheid voorin, Koedijk had een paar jongens die een hard schot in de benen bleken te hebben. Één van de schoten van afstand moest keeper Olivier laten gaan en zo werd het gelijk. De bloeddruk van de supporters liep weer op. Het vertrouwen dat Koedijk hieruit putte werd echter heel snel teniet gedaan door Jeffrey  die nog voor rust de 1-2 binnenschoot.

Na rust hadden wij het betere van het spel. Het duurde even voordat we het overwicht ook in een doelpunt uit konden drukken. Vrije trappen van onder meer Tijmen werden gestopt of de afstand tot het doel bleek toch wel groot. Na mooie combinatiespel vanaf het middenveld kon weer Mons doorbreken en schoot hij de bal onberispelijk laag in de hoek: 1-3. Het verzet van Koedijk was even gebroken. Wij waren echter een moment niet geconcentreerd achterin en weer scoorde Koedijk de aansluitingstreffer. Coaches en publiek begonnen toch weer een beetje nerveus op hun klokje te kijken. Jelanie, die toch ook wel graag zijn doelpuntje mee wilde pikken, lukte het gelukkig om zich even voor tijd vrij te spelen en de keeper tevergeefs door het doel te late zweven. Ook toen we in de slotminuten een penalty tegen kregen van de meer dan goede scheidsrechter, raakten we niet meer van slag: Olivier keek de bal een meter over en zo bleef het 2-4 en konden de kurken eraf.

Van harte gefeliciteerd, coaches Clifton en Richard en toppers Bram, Jeffrey, Jelanie, Luca, Mons, Olivier, Sem, Sjef, Tinus, Tommy, Thymen, Tijmen, Yanick en Zenzi.