Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Duinrand S E2 voetbalt zich naar boven!

16 mei 2015 14:15

De strijders van de E2 eindigden in de najaarscompetitie al bovenin het klassement, waardoor een promotie naar een hogere klasse werd afgedwongen. Dat is natuurlijk leuk, maar de manier waarop is het belangrijkste. Er stond een team dat voetbalde als een team. De E2 is in staat om heel verzorgd voetbal te spelen, met een opbouw van achteruit vanaf de keeper en de verdedigers, gevaar over de beide zijkanten, aanvallen door het midden en veel scorende mensen.

De voorjaarsreeks begon de E2 dan ook meteen sterk. Al snel werd duidelijk dat de strijd om de bovenste plaatsen tussen Koedijk, Vitesse 22, Bol en Duinrand S E2 zou gaan….maar dat het zo spannend zou aflopen….Koedijk werd twee keer verslagen en ook Vitesse 22 daar werd van gewonnen, in de uitwedstrijd in de laatste seconde met een kopbal uit een corner, kom daar in de E jeugd maar eens om! De E2 liet door het verzorgde spel menig tegenstander achter zich aan lopen, waardoor er vaak in de tweede helft een mooi overwicht ontstond en de wedstrijden overtuigend werden gewonnen. Het was echt genieten aan de kant voor ons wekelijks talrijk aanwezige publiek. De firma’s Baker Tilly Berk en Protectiepartners hadden het team intussen fraai in het nieuw gestoken met tenues, trainingspakken en tassen en dat gaf de spelers extra vleugels. Duinrand S E2 nam de koppositie in handen en gaf die niet meer uit handen…althans…het seizoen duurde eigenlijk net twee minuten te lang. Vandaag, 16 mei, gingen we met drie punten voorsprong op bezoek bij Bol E3, een topper van jewelste op de laatste speeldag. Een gelijkspel was eventueel genoeg voor de E2, maar thuis hadden we al met 5-2 verloren van het fysiek vooral veel sterkere Bol. We waren gewaarschuwd. Kansen heb je altijd. De eerste helft was meteen spannend maar gaf ook wel het fysieke verschil aan. We gingen rusten met een 2-1 voorsprong voor Bol. In de rust werd het team terecht gecomplimenteerd, want voetballend deden we het heel goed. Met de veerkracht die nodig was en het gegeven dat we vaak in de tweede helft de tegenstander iets meer onze wil kunnen opleggen gingen we het veld weer op. Bol kwam echter snel op 3-1. Het kwartier dat volgde daar kan Duinrand S E2, spelers, trainers en ouders, heel trots op zijn. We maakten onze zelf bedachte reputatie waar en knokten ons naar een heel fraai 3-3 gelijkspel. Met de strijd die nodig was en met goed voetbal. De titel was daarmee zeker nog niet binnen (een gelijkspel was immers genoeg), maar we moesten dan nog wel een paar minuten stand houden. Dat is helaas niet gelukt. Een dwarrelende afstandsknal zorgde opeens toch voor de winnende treffer van Bol. Beiden met 24 punten maar Bol met een beter doelsaldo zorgde voor taart in de kantine van Bol en hier en daar een traan in de kleedkamer van Duinrand S E2. Maar…Brent, Tycho, Bas, Olivier, Gijs, Viktor, Mick, Finn, Nik en Sam, jullie kunnen trots zijn op jezelf. Jullie hebben een prachtig seizoen gespeeld, met echt heel mooi voetbal. Veel geleerd en dat ook vaak laten zien, dat nemen we mooi mee naar de toernooien die we gaan spelen en dan keren we volgend seizoen terug als de vlammende E1 van Duinrand S. Laat de nieuwe tegenstanders maar komen!