Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Opnieuw pech

28 april 2014 12:15

Eigenlijk het hele seizoen kampt ons 1e met tegenslag op tegenslag. Er is geen scheidsrechter in Nederland die de 6 seconden regel hanteert, Duinrand trof er toch 2 dit seizoen. Verliezen in de laatste secondes ? Wel besteed aan onze jongens. Maar gisteren sloeg werkelijk alles. Het is moeilijk daarvan objectief verslag te doen, dus het neutrale verslag uit het NHD maar overgetypt:

door Arjen Klare

Voetbal 4A Winkel blijft koploper in de vierde klasse A. Met Hollandia T en SRC lijkt de ploeg uit te gaan maken wie er kampioen wordt. Drie speelronden voor het einde trof Winkel metDuinrand S op papier de makkelijkste tegenstander. De ploeg uit Schoorl bivakkeert al geruime tijd op de laatste plaats en heeft alleen in theorie nog een kans om directe degradatie te ontlopen. Wie echter dacht dat het een makkelijke wedstrijd voor het team van trainer Gosse Bosma zou worden, kwam bedrogen uit. ,,Je moet erbij geweest zijn om het te geloven, sprak Jeroen Smit nadat hij Winkel in de eerste minuut van de extra speeltijd alsnog de winst had bezorgd (3-4). Het team van Winkel kampt al enkele wedstrijden met de vorm. De eerste helft tegen Duinrand S vormde daar geen uitzondering op. De wil is er zeker bij de spelers maar in de uitvoering gaat er veel mis. Balverlies, traag in de omschakeling en niet scherp in de afwerking kenmerkte het spel van de bezoekers. Na een kwartier kreeg het ook nog een strafschop tegen nadat Jack Limmen een tegenstander onderuit haalde binnen de lijnen: 1-0. Jeroen Smit vond vervolgens de paal op zijn weg en een Duinrand speler kopte op de lat.

De tweede helft zullen spelers en toeschouwers niet snel vergeten. Winkel doelman Nino Bosch redde toen Roel van Langen alleen op hem af kwam, waarna Smit de stand in evenwicht bracht, 1-1. Winkel leek zich op te richten. Jim Berndt rondde een voorzet van Smit af: 1-2. Aan het doelpunt van Winkel was een overtreding op een Duinrand speler vooraf gegaan. Scheidsrechter Basaidi liet doorspelen, keurde het doelpunt goed, maar trok wel een rode kaart, voor wie was onduidelijk. De leidsman leek niet te weten wie de overtreding had begaan, herriep zijn beslissing en wilde laten aftrappen.

Dat allemaal in een wedstrijd die niet abnormaal hard of onvriendelijk was geweest. Duinrand S profiteerde direct van de man meer: 2-2. Winkel bleef met de nodige risico's aanvallen. Robbie schouten kopte de 2-3 binnen. Weer antwoorde de thuisclub: 3-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar Smit besliste anders. Uit een onmogelijke hoek schoot hij de 3-4 binnen. ,,Als ik vanavond op de bank zit snap ik er waarschijnlijk nog niets van , aldus coach Bosma.