Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

D1 dendert door!

18 november 2012 10:45

Onze D1 speelde vandaag een heuse derby tegen Berdos D1. Op basis van de ranglijst misschien een makkelijke wedstrijd, de werkelijkheid is bijna wekelijks anders. D1 bestaat voor de helft uit 1e jaars D spelers. Tegenstanders zijn daarom vaak fysiek een maatje groter, zeker vandaag, maar met slim voetbal en goed positiespel heeft de D1 tot op heden alle wedstrijden gewonnen en gaat trots aan de leiding in de 2e klasse. Op basis van inzet en trainingsopkomst verdienen de mannen een dikke tien en daarnaast wordt er hard voor elkaar gewerkt en bijna nooit op elkaar gemopperd.

Vandaag:

Al snel kwam D1 op een voorsprong na een snelle uitbraak door het midden. De wedstrijd ging daarna min of meer gelijk op, Berdos had fysiek de overhand, D1 speelde het bekende combinatievoetbal. Gedurfd met een doorschuivende voorstopper en midmid en achterin 1 op 1wordt continue getracht over het hele veld een overwicht te creëren. Zo kwam ook de 2-0 tot stand. Na  vervolgens een tegendoelpunt uit een lange bal en een kluts, scoorde D1 direct de 3-1 hetgeen ook de ruststand was.

In de rust werd er afgesproken direct voor de 4-1 te gaan en Berdos zo het zwijgen op te leggen. Hoewel het betere van het spel voor D1 was bleef het geruime tijd 3-1. Via een steekpass door het midden en goed lopende diepe spits werd de bevrijdende 4-1 gescoord zo werd gedacht.

2 ongelukkige momenten kort voor tijd zorgden echter voor een spannend slot. 4-2 en 4-3 stonden binnen 3 minuten op het bord met nog 5 minuten te gaan. D1 zoals gebruikelijk niet van slag bleef voetballen en de aanval zoeken. Via een mooie individuele actie werd de terechte en bevrijdende 5-3 kort voor het einde gescoord. De 3 punten veilig mee naar de Smeerlaan en een score van 21 punten uit 7 wedstrijden.

Mannen zoals het hele seizoen ook vandaag weer een geweldige teamprestatie. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg komt het kampioenschap dichtbij, we blijven ons best doen en zullen proberen het positiespel nog verder te verbeteren.