Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Duinrand S heeft titel voor het grijpen na collectieve prestatie tegen Sporting S 4-0

6 mei 2012 19:15

Het compliment gaat naar alle spelers. Door blessures en niet fitte spelers moest Duirand S beginnen met twee A junioren in de basis. Teun Louter en Jofel Jochems. Beide spelers scoorden een een dikke acht. Duinrand S kwam geen moment in de problemen en kwam via een 2-0 ruststand op een 4-0 eindstand. Door de winst van Berdos op RKEDO wordt het kampioenschap in 5B op de laatste speeldag beslist.

Duinrand S had voor rust tien rijpe doelkansen. Twee daarvan werden benut. In de 25e minuut viel de eerste. Hij kwam op naam van een eigen speler. Een terugspeelbal werd over de goalie heen gelobt. De 2-0 viel op een heel mooi moment. Twee minuten voor rust. Een mooie aanval opgezet door Teun Louter werd door Yordi de Herder ingeschoten. De keeper kon nog wel redden maar de bal viel voor de voeten van topscoorder Roel van Langen. Hij schoot raak.

In de tweede helft ging Duinrand S verder met goed voetbal. In totaal waren er
twaalf doelrijpe kansen.  In de 49e minuut mocht een vrije trap worden genomen op ongeveer 20 meter. Dennis Nanne wist daar wel raad mee en scoorde de 3-0. Op dat moment zat Duinrand S op rozen. De 4-0 viel twintig minuten voor tijd. Yordi de Herder werd goed weggestuurd en via de keeper belande de bal in het net. Overigens had Sporting S ook enkele kansen maar door het goede verdedigen en het goede keeperswerk van Remon van Til wist Duinrand S voor de 15e keer de nul te houden.

Het compliment gaat naar alle spelers. Sporting S, de nummer drie uit de competitie kwam niet tot voetballen en  dat was puur de verdienste van een gretig spelend Duinrand S. Misschien was dit wel de beste wedstrijd van het seizoen. Volgende week tegen Bergen moet minimaal 1 punt gepakt worden om het kampioenschap veilig te stellen.

Bron: William Sevenhuijsen