Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Ondanks de harde wind kwam Duinrand S niet in de problemen in de derby tegen Egmondia 2-0

22 januari 2012 20:30

De harde tot stormachtige wind die over het kunstgras veld van Schoorl waaide had grote invloed op het spel van beide ploegen. Toch is Duinrand S geen moment in de problemen gekomen. Voor rust liet Yordi de Herder het krachtsverschil zien door de 1-0 te maken en na rust was Duinrand S met de wind in de rug heer en meester en scoorde Roel van Langen de 2-0.
De uitslagen van de nummers drie en vier vielen gunstig uit. Volgende week wacht een zware wedstrijd tegen Dynamo die vandaag uithaalde tegen St. George met 0-6.

Eerste helft, wind tegen……  Dan is het maar afwachten of je voor het doel van de tegenstander kan komen. Duinrand S had daar geen moeite mee. Na 7 minuten voetballen had Yordi de Herder de 1-0 op zijn schoen maar zijn solo eindigde in het niets. Vier minuten later had Ismaïl Bakni een vrije kans maar hij schoot over. Halverwege de eerste helft stuurde Roel van Langen Yordi de Herder weg. Hij ontweek de aanslagen van de Egmondia verdediging en scoorde fraai de 1-0. Toch was Egmondia vlak voor rust één keer gevaarlijk. De inzet ging maar net voorlangs. Op slag van rust  was er een ongelukkige botsing tussen Remon van Til en Jonathan Kersten. Jonathan  mocht naar het ziekenhuis om zijn lip te laten hechten!

In de tweede helft trok de wind nog meer aan. Zo erg zelfs dat de scheidsrechter moest toestaan dat doeltrappen, vrije trappen en corners al rollend genomen mochten worden. Duinrand S was voor 90% op de helft van Egmondia te vinden. Halverwege de tweede helft ging verdediger Steven Houwing er vandoor en passeerde drie man. Vervolgens zette hij Roel van Langen vrij voor de keeper die droog de hoek uitzocht. 2-0. Daarna waren er nog goede kansen voor Roy Verhagen (onderkant lat) en Rhakim Mohmed Aberchal (op keeper). De overwinning was verdiend.

Hoewel Berdos nog steeds één punt voor blijft op Duinrand S werd op de nummer drie en vier verder afstand genomen. Inmiddels is deze afstand 13 punten. Volgende week aan de bak tegen runner-up Dynamo.