Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sporting S zwaar onderuit tegen titelkandidaat Duinrand S 0-4

4 december 2011 18:00

Geflatteerd kan je de uitslag niet eens noemen. Duinrand S was op alle fronten de bovenliggende partij. Sporting S kwam vrijwel niet aan voetballen toe. Het storende werk van Duinrand S was uitstekend vandaag. Ondanks het zware veld kwam Duinrand S regelmatig met mooi combinatievoetbal op de proppen. Via een 0-2 ruststand werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 0-4. Deze had zeker dubbel kunnen zijn gezien de gemiste kansen. Compliment gaat uit naar de man van de wedstrijd Steven Houwing. Hij was de gehele wedstrijd de baas over de doorgaans gevaarlijke spits van Sporting S.

Duinrand S begon direct scherp aan het duel. Op het zware veld van Sporting S kwam Duinrand veel beter uit de voeten dan Sporting S. Door het snelle storen kwam Sporting S vrijwel niet aan voetballen toe. In de 17e minuut mocht Dominic Bakker een vrije trap nemen op links. Hij draaide de bal uitstekend in en via een doorkopbal van gelegenheidsaanvaller Jonathan Kersten scoorde Jorn van Otigem de 0-1. Rond een half uur voetballen werd Jonathan Kersten (volgens de scheidsrechter) onreglementair onderuitgehaald in de 16 meter. Roel van Langen  legde de bal op de stip en scoorde de 0-2. Duinrand S had in de eerste helft zeker nog drie uitgespeelde kansen. Sporting S had over de gehele wedstrijd één kans. Vlak voor rust schoot de linksbuiten voorlangs.

Na rust ging Duinrand S gewoon verder. Sporting S probeerde wel te voetballen maar kwam doorgaans niet verder dan rand strafschopgebied. In de 75e minuut schoot de keeper van Sporting S de bal in de voeten van Roel van Langen. Hij zette een rush en scoorde in een vrij doel de 0-3. De wissels van Duinrand S werden allemaal voorin ingezet. Rakim Aberchal had een aantal mooie voorzetten maar helaas wist de ingevallen spits Jelle Jansen niet tot scoren te komen.  Vijf minuten voor tijd maakte Dennis Nanne de 0-4. Een echt flipperkastdoelpunt. Opnieuw was het Rakim die de bal prima voorzette. Zeker drie keer achter elkaar werd de keeper getest maar hij redde steeds. Totdat de bal voor Dennis Nanne viel. Hij scoorde koelbloedig de 0-4

Voordat Duinrand S in winterslaap kan gaan staat eerst nog de derby tegen het altijd lastige Bergen op het programma. Volgende week zondag 14.00 uur aan de smeerlaan te Schoorl.