Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Roel van Langen matchwinnaar (Duinrand S 1 – SSV 1 1-0)

10 oktober 2011 15:30

In een wedstrijd die over de 90 minuten nagenoeg geen droog moment heeft gekend, heeft Duinrand S wederom de punten in Schoorl weten te houden (1-0). Duinrand S was de gehele wedstrijd sterker, maar wist het overwicht maar moeilijk uit te drukken in doelpunten. Verdedigend kwam Duinrand S niet in de problemen. Deze linie staat de laatste weken als een huis.
Naast het feit dat de Duinrand S –spitsen het zich zelf mogen verwijten dat de 1-0 op het bord bleef staan, dient zeker een compliment te worden gemaakt aan de doelman van SSV. Volgende week Berdos!

Nadat Dominic Bakker eerst vanaf links enkele projectielen had afgevuurd (te hard en te hoog) werd door hem halverwege de eerste helft een vrije trap prachtig naar de tweede paal gekruld en ook prima ingekopt door Yordi de Herder. De keeper van SSV wist echter op miraculeuze wijze redding te brengen. Nadat meerdere goede kansen niet hadden geleid tot een verdiende voorsprong, was het uiteindelijk in de 40e minuut  wel raak. Een bal in het strafschop werd eerst nog 2 keer  “weg gewerkt” maar in 3e termijn door Roel van Langen beheerst (laag en hard)  ingeschoten.  Ruststand : 1 – 0

Na de thee in feite een zelfde wedstrijdbeeld als de eerste helft met goede kansen voor Yordi de Herder, Dennis Nanne en Roel  van Langen.  Naast het feit dat de Duinrand S –spitsen het zich zelf mogen verwijten dat de 1-0 op het bord bleef staan, dient zeker een compliment te worden gemaakt aan de doelman van SSV. Met soms katachtige reddingen wist deze man SSV tot het eindsignaal in de wedstrijd te houden.

Zijn collega aan Duinrand S – zijde (Remon van Til) werd  over de gehele wedstrijd slechts een tweetal keren op de proef werd gesteld en dat is mede de verdienste van de laatste linie die al wekenlang weinig kansen weg geeft.

Een invalbeurt was er nog voor Ismail Bakni (enkele mooie steekpasses op Yordi) en Brahim Chouta (voor het eerst weer terug na een rugblessure). Gezien de kleine marge van één goal nog geen invalbeurt voor Rick Blom, maar dat gaat vast nog wel komen.

Al met al een dik verdiende overwinning tegen een hardwerkend SSV, dat in enkele gevallen goed weg kwam met gele kaarten (toneelspel om Yordi een kaart aan te smeren, een doorgebroken Roel het scoren beletten), maar deze werden door de tolerante maar goed fluitende scheidsrechter op zak gehouden.

Volgende week Berdos uit, altijd lastig, maar met de huidige instelling en iets meer scherpte moet het mogelijk zijn om na volgend weekend op 4 punten los te komen (Berdos won dit weekend met 1-2 uit bij Sint George).

Duinrand S –supporters, volgende week massaal naar de Kiefthoek in Bergen.